КАУ став партнером нового проєкту WEnnovate в рамках програми Горизонт

КАУ став партнером нового проєкту WEnnovate в рамках програми Горизонт

03 Січня 2024

Наприкінці 2023 року було запущено новий проект HORIZON Interconnected Innovation Ecosystem під назвою «Спільне створення більш зв’язаних екосистем для перехідних європейських інновацій» (WEnnovate). Проект WEnnovate — це коллаборація кількох країн для створення нових систем і рішень для вирішення нагальних складних і системних завдань.

Проект триватиме 12 місяців і буде зосереджений на переході до стійких відновлюваних джерел енергії та міжгалузевих заходах у сфері енергетики та цифрових інновацій, узгоджених із Цілями сталого розвитку та Новим європейським інноваційним порядком денним. Соціальні підприємці та професіонали відіграють вирішальну роль у розробці нових рішень суспільних проблем і екологічних проблем, що робить їх важливими рушійними силами інновацій.

Партнерами проекту виступають організації з Угорщини, Словаччини, України та Нідерландів, які мають додаткову цінність для проекту у забезпеченні якомога ширшого залучення до діалогу учасників екосистеми та ефективного виконання планів перехідних дій:

- Stitching Sustainable Scale up Foundation (Нідерланди)

- G-Force SRO (Словаччина)

- Київський академічний університет (Україна)

- Фонд Розвитку Інновацій (Україна)

- Unify Energy BV (Нідерланди)

- Провінція Утрехт (Нідерланди)

- Design Terminal, координатор проекту (Угорщина)

Метою проекту є зробити використання чистої енергії доступним для кожного європейця, підтримати місцеві енергетичні спільноти та сприяти спільному використанню енергії. Протягом 12 місяців консорціум проводитиме дослідження та розроблятиме загальну методологію для побудови співпраці між партнерами, аналізуватиме існуючі інноваційні плани та стратегії, виявлятиме сфери для сталого економічного зростання та відображатиме недоліки, потреби та можливості. Консорціум також координуватиме та спільно розроблятиме свої програми, заохочуючи узгодження нормативних актів, що впливають на інноваційну сферу, на основі вказівок Нового європейського порядку денного інновацій та створюючи нові рамки для підтримки екосистем.

Проект планується реалізувати у два етапи:

1) Фаза дослідження: зосередження на підприємцях із соціально впливовими глибокими технологіями та цифровими технологій інновації.

2) Етап залучення зацікавлених сторін: зосередження на швидшому залученні промислових зацікавлених сторін узгодження регуляторної політики та планів дій.