Перша зустріч щодо запуску проекту WEnnovate як члена проектної команди.

Перша зустріч щодо запуску проекту WEnnovate як члена проектної команди.

16 Січня 2024

З 8 по 10 січня 2024 року у м.Будапешт (Угорщина) відбулася перша зустріч команд в рамках проєкту «Спільне створення більш пов’язаних екосистем на шляху до європейських інновацій (WEnnovate)», що фінансується Європейським Союзом за грантовою угодою No 101134909.

Design Terminal міжнародна інноваційна агенція, що фокусується на розвитку підприємництва. Компанія створює цінність для різних типів партнерів в однаковий спосіб: визначає інноваційні виклики та шукає найкращих людей для їх вирішення. Design Terminal вірить, що інноваційні рішення народжуються в оптимістичних спільнотах. Усі програми використовують силу особистих зв'язків та мереж.

Представники КАУ взяли участь в першій зустрічі щодо запуску проекту як члена проектної команди, а також зробили презентацію наробок розробленої методології та модерували її подальше обговорення.

Наталія Гаращенко — керівниця навчально-іноваційної лабораторії НТЦ КАУ:

 «Було дуже цікаво послухати презентації оглядів стану енергетики в кожній країні, проте їх можна підсумувати однією тезою: проєкт має фокусуватися на місцевій енергетиці. Зі свого боку іноземні партнери були вражені темпами модернізації українського нормативно-правового поля, які ми представили в контексті огляду нашої енергетичної системи, і зазначили, що їм є чому повчитися у України.»

Володмир Ночвай — керівник Лабораторії відкритих інновацій КАУ:

«В цьому проєкті нас будуть цікавити інноваційні стартапи як споживачі, так і як надавачі послуг та рішення для громад різного рівня, повʼязаних з енергетикою. Це може бути будь які альтернативні джерела енергії, але з фокусом на мережах локального рівня. Будемо раді співпрацювати з окремими кейсами і підтримати їх в масштабуванні консультаційно та завдяки партнерам консорціуму. В складі консорціуму проєкта працює група професіоналів, що гарно розуміють пріоритети і тренди в енергетиці ЄС.»

Ми пишаємося, що є частиною консорціуму і ведемо проєкт до успіху. У співпраці з нашими партнерами — Sustainable Scale-up Foundation, G-Force, Українським фондом стартапів та Unify Energy — наша мета — зробити чисту енергію доступною для кожного європейця.


Підтримуючи місцеві енергетичні спільноти та сприяючи спільному використанню енергії, ми бачимо майбутнє, в якому сталі практики є не просто вибором, а спільною відповідальністю.

Ось короткий огляд нашого 3-денного воркшопу:
День 1: Ми заглибилися в енергетичну ситуацію в кожній країні-учасниці, отримавши всебічне розуміння структури завдань.
День 2: Поглиблюючи наші зобов'язання, ми провели семінар, щоб сформулювати спільні цілі, обговорити розбіжності та визначити зацікавлені сторони, які мають вирішальне значення для нашої місії. Ми також вивчили методологію базового дослідження.
День 3: Останній день був присвячений воркшопу "Використання, поширення та оцінка знань". Ми прояснили ці поняття і поміркували над тим, як кожна організація може використати результати проекту у власних послугах та операціях.


Ця спільна робота це більше, ніж просто проєкт; це зобов'язання сприяти позитивним змінам в європейському енергетичному ландшафті.