Робоча зустріч представників інститутів Академічного співробітництва Academ.City

Робоча зустріч представників інститутів Академічного співробітництва Academ.City

24 Травня 2024

23 травня 2024 року в приміщенні освітньо-наукового простору Київського академічного університету (КАУ) відбулася робоча зустріч представників інститутів Асоціації Академічного співробітництва Academ.City. У заході взяли участь науковці одинадцяти інститутів, розташованих на території Академмістечка.

Захід відкрили віцепрезидент НАН України академік НАН України Олег Рафальський, який підкреслив важливість створення наукового парку на території Академмістечка для підвищення можливостей комерціалізації наукових розробок та залучення фінансування, так директор Київського академічного університету академік НАН України Олександр Кордюк який наголосив на необхідності підготовки менеджерів інновацій для успішного просування наукових проєктів.

У першій частині зустрічі заступник директора з науково-інноваційної діяльності КАУ доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк розповіла про напрацювання проєкту Academ.City та план його реалізації на цей рік. Провідний інженер КАУ кандидат геологічних наук Катерина Вовк розповіла про заходи, передбачені на 2024 рік в рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо створення наукового парку Academ.City та Угоди про співпрацю між Київською міською військовою адміністрацією та НАН України. Представниця ТОВ «Синхропростір» Катерина Пилипчук окреслила план заходів на території Academ.City, включаючи хакатони та фокус групи. Завідувач відділу «Віртуальний центр цифрових інновацій» КАУ Володимир Ночвай підняв питання щодо Центрів колективного користування науковим обладнанням при наукових установах НАН України і розповів про можливості КАУ по наданню послуг для цих центрів.

Під час зустрічі обговорювалися можливості створення умов для дрібносерійного виробництва на базі наукового Academ.Ciry Торкнулися питань відкритості науки та створення умов для наукової діяльності. Учасники дійшли згоди про необхідність поширення інформації про проблеми, які існують між наукою і виробництвом, та пошуку шляхів її вирішення.

ФОТО можна переглянути за лінком