Pitch Your Idea

Pitch Your Idea

12 Грудня 2022

13 грудня відбувся міжнародний конкурс пітч-презентацій (підсумковий іспит) в рамках навчального курсу з інноваційного менеджменту “4InnoPipe course”. 2 команди з екосистеми Academ.City стали лауреатами пітч-конкурсу!

Курс реалізовувався онлайн на базі  університету Ройтлінген і дозволив отримати знання з комерціалізації наукових проєктів під менторством провідних професорів Німеччини, Фінляндії, Хорватії та України.  від початку було сфокусовано на яскраво виражену практичну спрямованість – учасники працюють над ідеями в командах, починаючи з вивчення соціальних чи екологічних проблем, визначення тієї проблеми, яку може вирішити певна інновація, продовжуючи розробкою ціннісної пропозиції та бізнес - моделі та завершуючи опануванням мистецтва пітч-презентації, ефективного представлення свого проєкту потенційним інвесторам. До викладання було залучено найкращих експертів команди проєкту 4INNOPIPE, а також інших викладачів та тренерів з Німеччини, Англії, Іспанії, України, Греції, США, Швейцарії та Данії. 

Усі проєкти було представлено у наступних категоріях:

  1. Найкращий імпакт-орієнтований проєкт (все, що пов'язано з соціальним та екологічним впливом)
  2. Найкраща цифрова бізнес-модель (цифрові продукти)
  3. Жіноча рольова модель (надихаючі жінки-засновниці)
  4. Best Pitch (просто крутий проєкт і крутий пітч)

Участь у конкурсі брало 10 стартап-проєктів. З них дві українські команди: BAI-Si (Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України)  та Gravity (Київський академічний університет) - перемогли у представлених номінаціях!

У номінації "Best impact-driven project" перемогла інновація від партнерів КАУ — учених Екоцентру Academ.City, створеного на базі Інститут геохімії навколишнього середовища. BAI-Si — унікальний імунопротектор для рослин, який збільшує врожайність навіть у пустельних районах при зменшенні використання води до 50%. Зроблений з кремнію (по суті, піску), він утримує воду в рослині та робить її більш міцною та здоровою. BAI-Si також дозволяє до 50% зменшити кількість використовуваних хімічних добрив. Він ідеально підходить для сільського господарства країн Аравійського півострова, оскільки використовує безплатну сировину та дозволяє вирощувати екологічно чисті рослини в пустелі з суттєвою економією води. Зважаючи на те, що сьогодні надмірне використання хімікатів неймовірно виснажує ґрунти по всьому світу, масштабованість такого рішення на велику кількість країн не викликає сумнівів. Вітаємо команду й автора розробки Валерію Ковач із перемогою!

Друга українська команда Gravity — це аудіореактивне візуальне рішення, яке генерує графіку в режимі реального часу для окулярів VR, спрямоване на допомогу у розв'язанні психологічних проблем, таких як депресія, тривога, посттравматичний стресовий розлад. Вітаємо Анастасію Луценко та Алекса Романовського у перемозі в номінаціях Female Role Model та The Audience Award!

Впровадження інновацій, перехід від ідеї до життєздатного бізнесу, який задовольняє потреби суспільства на якісно новому рівні, неможливо здійснити без володіння спеціальними навичками щодо розробки концепції продукту, бізнес-моделювання, оцінки та розвитку інноваційного бізнесу.

Тому КАУ в рамках проєкту 4InnoPipe продовжуватиме надання освітніх можливостей  для студентів, що мають проривні ідеї., Новий курс чекайте вже наступного року!