Міжнародний навчальний курс з інноваційного підприємництва 4InnoPipe course

Міжнародний навчальний курс з інноваційного підприємництва 4InnoPipe course

02 Лютого 2023

Відкриваємо набір на наш унікальний курс з інноваційного підприємництва 4InnoPipe course! Студенти, аспіранти та науковці КАУ мають можливість отримати знання з комерціалізації інноваційних проєктів під менторством провідних професорів Німеччини, Фінляндії, Хорватії та України. Курс реалізується онлайн на базі Київського академічного університету. 

Період проведення навчального курсу: 02.03.2023 — 27.05.2023

Програму курсу (силлабус) можна знайти тут

Мова курсу  англійська

Протягом курсу слухачі отримають цінні знання з основ сучасної інноваційної діяльності в ЄС та здобудуть навички впровадження науково-технічних проєктів за європейськими принципами. Курс відкритий як для початківців, так і учасників з попереднім досвідом підприємницької діяльності. Після успішного проходження навчального курсу учасникам буде виданий міжнародний сертифікат.

Курс розроблений під керівництвом Любомира Мацеха, доктора філософії,  провідного викладача ESB Business School, Університет Ройтлінгена, експерта у сфері соціального підприємництва, лідерства, нетворкінгу та соціального інноваторства,  що проводить корпоративні тренінги для таких світових брендів як Daimler AG, Bosch Global, Panasonic Deutschland, Infineon Technologies AG. Дисципліна має яскраво виражену практичну спрямованість – учасники працюють над ідеями в командах, починаючи з вивчення соціальних чи екологічних проблем, визначення проблеми, яку може вирішити певна інновація, продовжуючи розробкою ціннісної пропозиції та бізнес-моделі та завершуючи опануванням мистецтва пітч-презентації, ефективного представлення свого проєкту потенційним інвесторам. До викладання залучені найкращі викладачі та тренери з Німеччини, Англії, Іспанії, України, Греції, США, Швейцарії та Данії.    

Особливо цікавим курс буде для учасників що вже мають бізнес-ідею стартапу або вже почали працювати над своїм стартапом. Протягом курсу учасники зроблять суттєвий прогрес в його просуванні, зокрема в аспектах формування команди;  управління часом і навантаженням;  швидкого прийняття рішень. 

Курс завершується міжнародним конкурсом пітч-презентацій (підсумковий іспит) зі змаганнями в декількох категоріях - найкращий стійкий бізнес, найкраща модель жіночої участі, найкраща цифрова бізнес-модель. Переможці отримають призи.

 Технічні деталі навчального курсу

 Учасникам на вибір пропонується одна з двох моделей навчання:

1)  3-кредитна (3 ECTS — 30 годин аудиторного навчання/групової роботи + 40 годин самостійної роботи + 20 годин ведення щоденника (написання рефлексій)/ підсумковий іспит) 

2) 5-кредитна (5 ECTS — 150 годин (50 годин аудиторного навчання та підготовки/групової роботи + 70 годин самостійної роботи + 30 годин ведення щоденника (написання рефлексій)/ підсумковий іспит).

Проходження курсу передбачає отримання сертифікату Центру підприємництва університету Ройтлінген за виконання певних вимог — обов’язкове відвідування занять першого та другого блоків  курсу з написанням міні-есе за матеріалами кожного заняття (reflection paper), підготовка презентації та підсумковий іспит (участь в пітчинг-сесії). 

Участь безоплатна за умов реєстрації за посиланням.

Набір на весняний семестр обмежено 40 учасниками від України! Отже, не зволікайте і реєструйтесь вже зараз. Реєстрація триватиме до 24 лютого 2023 р. 

У разі виникнення запитань, будь ласка, звертайтесь:

Любомир Мацех, e-mail:  Lyubomyr.Matsekh-Ukrayinskyy@Reutlingen-University.DE 

Це вже другий набір на 4InnoPipe course. Прочитати про результати викладання першого курсу можна тут. 

У рамках реалізації освітньої програми КАУ виконує проєкт “Посилення інноваційних комунікацій для  впливових університетів” (4INNOPIPEініціативи Європейського інституту технологій для вищих навчальних закладів  (EIT HEI). Цей проєкт має на меті сприяти розвитку інновацій, що базуються на STEM напрямах, зокрема таких, що призначені для поліпшення здоров’я людей і збереження навколишнього середовища: харчові технології, екологічні інновації та стійка фармацевтика. Партнерами КАУ в проєкті є Університет Ройтлінгена (Німеччина), Гельсінський університет (Фінляндія) та Загребська бізнес-школа (Хорватія). Разом ці провідні університети розробили унікальний курс для студентів, що мають інноваційні ідеї та хочуть навчитись комерціалізувати їх — створювати та розвивати стартапи.