EIT сприяє поглибленій технічній підготовці у вищій освіті

EIT сприяє поглибленій технічній підготовці у вищій освіті

05 Травня 2023

23 травня 2023 р. – Будапешт, Угорщина – Європейський інститут інновацій і технологій (EIT) радий оголосити 16 консорціумів-переможців цьогорічної Ініціативи EIT HEI. Майже 180 організацій із вищих навчальних закладів (ВОУ), бізнесу та громадянського суспільства з 38 країн отримають до 12 мільйонів євро фінансування для підтримки свого інноваційного потенціалу, з особливим акцентом на глибокі технології.

Інновації Deep Tech є незамінними у створенні рішень для найгостріших глобальних проблем, з якими стикається Європа. Ініціатива EIT HEI прагне співпрацювати з університетами та партнерами для підвищення рівня знань у галузях глибоких технологій, таких як штучний інтелект, машинне навчання та чисті технології, щоб розвивати нові технології для яскравішої Європи. Завдяки Ініціативі EIT HEI партнери отримають доступ до найбільшої в Європі інноваційної екосистеми та підвищать якість своїх освітніх програм підприємництва, розвиваючи резерв талантів європейських інноваторів глибоких технологій.

З моменту створення Ініціатива EIT HEI надала понад 55 мільйонів євро на підтримку 260 вищих навчальних закладів і 100 неакадемічних організацій по всій Європі. Ці організації навчили понад 39 000 студентів, академічних і неакадемічних працівників інноваціям і підприємництву та підтримали понад 900 стартапів і масштабних компаній.

Київський академічний університет виступає у якості партнера, а саме над проєктом працюватиме Лабораторія дослідження даних і кафедра прикладної фізики та матеріалознавства. Це вже 4-й проєкт, спрямований на розвиток інновацій та побудову інноваційної екосистеми Academ.City.

Маргарітіс Схінас, віце-президент Європейської комісії, сказав:

«Стимулювання, залучення та утримання глибоких технологічних талантів має вирішальне значення для Європи, щоб завершити зелений і цифровий перехід. Це дозволить нам використовувати нову хвилю інновацій відповідно до Нової європейської програми інновацій. Завдяки сотням проектних партнерів по всій Європі та за її межами, Європейський інститут інновацій і технологій та його Ініціатива HEI можуть допомогти гарантувати, що Європа відіграватиме центральну роль у глобальній інноваційній екосистемі».

Нектаріос Тавернаракіс, голова керівної ради EIT, додав:

«Ми раді вітати ці нові глибокотехнологічні проекти, і ми раді бачити, як ці ВНЗ розширять свої горизонти та стануть регіональними двигунами підприємництва та інновацій. Ми вітаємо обрані консорціуми з їхніми амбітними пропозиціями та з нетерпінням чекаємо реалізації їхніх амбітних планів».

Загалом 48 консорціумів, що представляють понад 510 організацій з усієї Європи, подали заявки на цьогорічний конкурс, який завершився в лютому 2023 року. У результаті було подано 16 проектів із залученням 100 ВНЗ та 79 неакадемічних організацій (компаній, дослідницьких центрів, органів державної влади та асоціацій). ), отримають максимальне фінансування у розмірі 750 000 євро кожна. Завдяки рівномірному розподілу академічних і неакадемічних організацій Ініціатива EIT HEI має намір досягти своєї мети – створити синергію між промисловістю та вищими навчальними закладами для сприяння інноваціям і підприємництву в Європі.

Деякі з організацій, які беруть участь у вибраних проектах, включають Технологічний університет Граца (Австрія), Інноваційний центр Баня-Лука (Боснія і Герцеговина), Орхуський університет (Данія) та фірму венчурного капіталу Building Global Innovators (Португалія). Детальніше про обрані проекти можна дізнатися тут .

З 2021 року проекти EIT HEI Initiative пропонують креативні та оригінальні підходи до інновацій та розвитку підприємницького потенціалу у вищій освіті. Зв’язки, встановлені між вищими навчальними закладами та компаніями, дослідницькими та державними органами, призвели до розширених екосистем, у яких вищі навчальні заклади діють як центри, які створюють систематичний вплив і стимулюють інновації в Європі. Деякі проекти навіть об’єдналися для запуску власних ініціатив. Наприклад, проекти OASIS і PROMETHEUS підписали меморандум про взаєморозуміння для участі у спільному навчанні, навчанні, наставництві, дослідженнях та інших заходах з підтримки підприємництва.

Вибрані проекти EIT HEI Initiative, оголошені сьогодні, безпосередньо підтримують Deep Tech Talent Initiative , нову флагманську програму EIT, яка підготує 1 мільйон глибокотехнічних талантів до 2025 року.

ЗНО – запровадження інновацій!

Про Європейський інститут інновацій та технологій (EIT)

EIT зміцнює здатність Європи до інновацій, надаючи рішення для вирішення актуальних глобальних проблем і розвиваючи підприємницький талант для створення сталого зростання та кваліфікованих робочих місць у Європі. EIT є органом ЄС і невід’ємною частиною Horizon Europe, Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій.

Інститут підтримує динамічні загальноєвропейські партнерства, спільноти знань та інновацій EIT серед провідних компаній, дослідницьких лабораторій та університетів. Разом зі своїми провідними партнерами Спільнота EIT пропонує широкий спектр інноваційної та підприємницької діяльності по всій Європі: навчальні курси підприємництва, послуги зі створення та прискорення бізнесу та дослідницькі проекти, орієнтовані на інновації.

EIT пропонує інноваційні рішення для глобальних викликів

Дев'ять спільнот знань та інновацій EIT працюють над прискоренням переходу до економіки з нульовим викидом вуглецю ( EIT Climate-KIC ); привнести інновації в європейські культурні та творчі сектори та індустрії ( EIT Culture & Creativity ); сприяти цифровій трансформації Європи ( EIT Digital ); очолити глобальну революцію в харчових інноваціях і виробництві ( EIT Food ); надати громадянам ЄС більше можливостей вести здоровий спосіб життя ( EIT Health ); досягнення сталого енергетичного майбутнього для Європи ( EIT InnoEnergy ); посилити конкурентоспроможність європейської промисловості ( EIT Manufacturing ); розвивати сировину в головну силу Європи (EIT RawMaterials ); і вирішити проблеми мобільності наших міст ( EIT Urban Mobility ).

ЗНО факти та цифри

  • Найбільша в Європі інноваційна мережа: 3 200+ партнерів із провідних ділових, дослідницьких і освітніх організацій по всій Європі в 60+ інноваційних центрах по всій Європі.
  • Впровадження інновацій: забезпечив понад 5 600 стартапів і компаній, що розширюються, створив понад 1 670 нових продуктів і послуг, які залучили понад 6 мільярдів євро зовнішнього капіталу. Понад 4 600 студентів закінчили магістерські та докторські програми EIT, а понад 10 000 взяли участь у підприємницьких тренінгах EIT Community.