Пост-анонс. Студентський стартап-табір BOOST Camp.

Пост-анонс. Студентський стартап-табір BOOST Camp.

27 Квітня 2024

23 - 25 квітня відбулася жива гібридна подія студентський стартап-табір BOOST Camp, що відкрив для студентів та молодих вчених світ стартапів.

У Заході одночасно брали участь університети-партнери з 5-ти країн: Болгарія (Варна), Норвегія (Тромсе), Туреччина (Стамбул), Австрія (Бургенланд) та Україна (Київ).

Київ представляв Київський Академічний університет.

BOOST-табори відбувалися одночасно в кожній з установ BOOSTalent (Варна, Тромсе, Стамбул, Бургенланд та Київ) і транслювалися в прямому ефірі для інших команд, які є частиною спільноти CloudEARTHi. Тому всі учасники з різних країн, знаходячись у своїх установах, могли одночасно між собою спілкуватися за допомогою онлайн-мосту, який об'єднав всі команди.

  

Протягом 2,5 днів інтерактивних воркшопів учасники вивчали свої комунікації, клієнтів та бізнес-план, використовуючи структуру сталого бізнесу Единбурзького університету The Earth Centred Business Design Framework — для розробки бізнес-планів, орієнтованих на Землю.

Заходи включали:

  • Глибоке занурення у перевірку вашої стартап-ідеї
  • Забезпечте відповідність продукту ринку
  • Створення ідеальної команди для успіху
  • Вивчіть циклічні бізнес-моделі за допомогою фреймворку Earth Centred Business Design
  • Дізнайтеся, як побудувати стійкий та сталий бізнес
  • Поради та практики пітчингу

  

Україну представляли 5 команд:

  • ExactOptiRoute. Ідея проєкту, що прагне вирішувати проблеми оптимальної маршрутизації та логістики, на основі передових математичнмх моделей та через спеціалізоване програмне забезпечення.
  • AgroTHERMAL. Розробка обладнання для геотермального опалення та охолодження, яке можна використовувати в сільськогосподарському секторі, на полях, щоб допомогти переходу на відновлювані джерела енергії, декарбонізувати та зменшити витрати.
  • SPOKIY.FM (SPOKIY FOR MILITARY) Додаток для військових, де основна ідея це створення інклюзивного додатку зі штучним інтелектом, щоб допомогти військовим під час війни в Україні стабілізувати свій психічний та фізичний стан.
  • BusinessExp. Ідея надання консалтингових послуг, на основі інтеграції технологій штучного інтелекту та аналітичних методів, з питань ведення бізнесу, оптимізації роботи підприємств, масштабування бізнесу та розвитку продукту
  • I.N.N.O. Labs team. Сервіс, що допомагає командам стартапів у галузі високих і глибоких технологій підтвердити екологічність своїх проектів, використовуючи технології штучного інтелекту

Команди складалися з студентів різних університетів: Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Інститут кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України ( 122 кафедра КАУ), Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, 

Відгук Вероніки, лідерки SPOKIY.FM (SPOKIY FOR MILITARY) team :

Всім конкурсантам і організатором величезний уклін та повага за такий чудовий захід! Було і весело і цікаво і інформативно, хоч я вже і далека від науки і розробок людина, але було чудово знову пірнути в цю атмосферу девелопменту, послухати багато цікавої інформації та познайомитися з цікавими молодими талантами і майбутнім нашої країни в сфері розробок :) Дякую також за таке тепле сприйняття нашої ідеї додатку, час і всесвіт покаже шо з цього може вийти, а поки бажаю удачі всім ентузіастам з їх стартапами! Дякую всім за ці 3 дні, за підтримку та енергетику.

  

Відвідавши цей студентський стартап-табір BOOST Camp, студенти отримали можливість взяти участь у відборі свого навчального закладу для представлення свого стартапу на "Startups Showcase Day" під час щорічної конференції CloudEARTHi, яка відбудеться 27-29 червня у Варні, Болгарія. У студентів є можливість виступити перед європейською аудиторією та отримати доступ до ширшої клієнтської бази!

Ведучими та менторами заходу в Україні стали Ірина Кубарєва та Максим Марченко менеджери проєктів Academ.City