Пост-анонс. Студентський стартап-табір BOOST Camp.

Пост-анонс. Студентський стартап-табір BOOST Camp.

27 Квітня 2024

23 - 25 квітня відбулася жива гібридна подія студентський стартап-табір BOOST Camp, що відкрив для студентів та молодих вчених світ стартапів.

У Заході одночасно брали участь університети-партнери з 5-ти країн: Болгарія (Варна), Норвегія (Тромсе), Туреччина (Стамбул), Австрія (Бургенланд) та Україна (Київ).

Київ представляв Київський Академічний університет.

BOOST-табори відбувалися одночасно в кожній з установ BOOSTalent (Варна, Тромсе, Стамбул, Бургенланд та Київ) і транслювалися в прямому ефірі для інших команд, які є частиною спільноти CloudEARTHi. Тому всі учасники з різних країн, знаходячись у своїх установах, могли одночасно між собою спілкуватися за допомогою онлайн-мосту, який об'єднав всі команди.

  

Протягом 2,5 днів інтерактивних воркшопів учасники вивчали свої комунікації, клієнтів та бізнес-план, використовуючи структуру сталого бізнесу Единбурзького університету The Earth Centred Business Design Framework — для розробки бізнес-планів, орієнтованих на Землю.

Заходи включали:

  • Глибоке занурення у перевірку вашої стартап-ідеї
  • Забезпечте відповідність продукту ринку
  • Створення ідеальної команди для успіху
  • Вивчіть циклічні бізнес-моделі за допомогою фреймворку Earth Centred Business Design
  • Дізнайтеся, як побудувати стійкий та сталий бізнес
  • Поради та практики пітчингу

  

Україну представляли 5 команд:

  • ExactOptiRoute. Ідея проєкту, що прагне вирішувати проблеми оптимальної маршрутизації та логістики, на основі передових математичнмх моделей та через спеціалізоване програмне забезпечення.
  • AgroTHERMAL. Розробка обладнання для геотермального опалення та охолодження, яке можна використовувати в сільськогосподарському секторі, на полях, щоб допомогти переходу на відновлювані джерела енергії, декарбонізувати та зменшити витрати.
  • SPOKIY.FM (SPOKIY FOR MILITARY) Додаток для військових, де основна ідея це створення інклюзивного додатку зі штучним інтелектом, щоб допомогти військовим під час війни в Україні стабілізувати свій психічний та фізичний стан.
  • BusinessExp. Ідея надання консалтингових послуг, на основі інтеграції технологій штучного інтелекту та аналітичних методів, з питань ведення бізнесу, оптимізації роботи підприємств, масштабування бізнесу та розвитку продукту
  • I.N.N.O. Labs team. Сервіс, що допомагає командам стартапів у галузі високих і глибоких технологій підтвердити екологічність своїх проектів, використовуючи технології штучного інтелекту

Команди складалися з студентів різних університетів: Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Інституту відновлюваної енергетики НАН України, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Інститут кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України ( 122 кафедра КАУ), Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій.

Відгук Вероніки, лідерки SPOKIY.FM (SPOKIY FOR MILITARY) team :

Всім конкурсантам і організатором величезний уклін та повага за такий чудовий захід! Було і весело і цікаво і інформативно, хоч я вже і далека від науки і розробок людина, але було чудово знову пірнути в цю атмосферу девелопменту, послухати багато цікавої інформації та познайомитися з цікавими молодими талантами і майбутнім нашої країни в сфері розробок :) Дякую також за таке тепле сприйняття нашої ідеї додатку, час і всесвіт покаже шо з цього може вийти, а поки бажаю удачі всім ентузіастам з їх стартапами! Дякую всім за ці 3 дні, за підтримку та енергетику.

  

Відвідавши цей студентський стартап-табір BOOST Camp, студенти отримали можливість взяти участь у відборі свого навчального закладу для представлення свого стартапу на "Startups Showcase Day" під час щорічної конференції CloudEARTHi, яка відбудеться 27-29 червня у Варні, Болгарія. У студентів є можливість виступити перед європейською аудиторією та отримати доступ до ширшої клієнтської бази!

Ведучими та менторами заходу в Україні стали Ірина Кубарєва та Максим Марченко менеджери проєктів Academ.City