Круглий стіл “Сервіси та інноваційна екосистема цифрового інноваційного хабу “КИЇВ ХАЙТЕК” в сфері енергетики”

Круглий стіл “Сервіси та інноваційна екосистема цифрового інноваційного хабу “КИЇВ ХАЙТЕК” в сфері енергетики”

31 Травня 2024

22.04.2024 в КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки проєкту WEnnovate відбувся Круглий стіл “Сервіси та інноваційна екосистема цифрового інноваційного хабу “КИЇВ ХАЙТЕК” в сфері енергетики”. В круглому столі взяли участь 17 запрошених науковців, фахівців та партнерів цифрових інноваційних хабів Centre 4.0 DIH KPI та Віртуальний центр цифрових інновацій NOSC-UA DIH Київського академічного університету.

Учасники представили свої дослідження та проєкти в сфері енергетики, обговорили надання сервісів для передових напрямів розвитку енерготехнологій. Наталія Гаращенко презентувала проєкт WEnnovate як можливість для координації з іншими екосистемами в сфері цифровізації енергетики. 

Планується подальша співпраця для розвитку Центру компетенцій в енергетиці в екосистемі регіонального цифрового інноваційного хабу  “КИЇВ ХАЙТЕК”.  Провели обговорення ролі хабу “КИЇВ ХАЙТЕК” як учасника інноваційної енергетичної екосистеми, та плану енергетичного переходу WEnnovate. Як напрям спільної діяльності визначили формування портфелю сервісів, які можуть надаватися на рівні окремих підприємств та громад, а також в перспективі - створення мапи енергетичних інновацій та розробок.

 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

Круглий стіл “Сервіси та інноваційна екосистема цифрового інноваційного хабу “КИЇВ ХАЙТЕК” в сфері енергетики”

22.04.2024, Київ, НТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»

Модератори: 

Оксана Юрчишин, DIH KПІ, Володимир Ночвай, NOSC-UA DIH  КАУ

Час

Питання

11.00

Вітальне слово організаторів круглого столу

Оксана Юрчишин, керівниця ЦІХ “Центр 4.0 Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, начальниця відділу науково-інноваційного супроводу освітнього процесу

Бойченко Сергій, завідувач кафедри автоматизації електротехнічних і мехатронних комплексів НН ІЕЕ НТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»

Володимир Ночвай, керівник Віртуального центру цифрових інновацій NOSC-UA DIH, КАУ

11:10

Презентація проєктів учасників в сфері енергетики та напрямів цифровізації передових енерготехнологій -  smart grid, energy storage та ін.

11:35

Центр компетенцій в енергетиці  - поточний стан та бачення розвитку. Обговорення поточного портфелю сервісів регіонального цифрового інноваційного хабу “Київ Хайтек”

Оксана Юрчишин, Centre 4.0 DIH KPI, Володимир Ночвай, NOSC-UA DIH KAU

12:00

Презентація проєкту WEnnovate 

Гаращенко Наталія, керівник проєкту WEnnovate, КАУ

12.15

Обговорення ролі ЦІХ “КИЇВ ХАЙТЕК” як учасника інноваційної енергетичної екосистеми та плану енергетичного переходу WEnnovate. Мапа енергетичних інновацій та розробок.

Чи відповідає фокус дослідження поточному порядку денному енергетичної галузі? Які прогалини? Що ми можемо зробити на рівні екосистеми Київ Хайтек, щоб енергоінновації доходили до ринку?  Над яких найважливіших питаннях плану дій нам потрібно зосередитись?

12.45

Заключне слово