Пост-анонс. Ecotechnology Day – 6th International Meetup

Пост-анонс. Ecotechnology Day – 6th International Meetup

03 Квітня 2024

2 квітня за підтримки проєкту “Посилення інноваційних комунікацій для  впливових університетів” (4InnoPipe) ініціативи Європейського інституту інновацій і технологій для вищих навчальних закладів (EIT HEI) в Київському академічному університеті пройшов Ecotechnology Day – 6th International Meetup, присвячений технологіям у сфері екологічної безпеки. Учасники та відвідувачі змогли оцінити найбільш перспективні інновації із захисту довкілля, дізналися нове про екотренди, змогли знайти еко-свідомих партнерів і однодумців та надихнулися новими ідеями. 

Захід пройшов у змішаному форматі. Учасники обговорили стан розвитку еко-технологій в Україні та шляхи  вирішення екологічних проблем  на основі впровадження інноваційних технологій та формування спільних проєктів в інноваційній мережі. Вчені, студенти, представники бізнесу, стартапери, громадські організації та інші неурядові структури представили свої найцікавіші проєкти в напрямах еко-технологій: Енергетика, Виробництво, Агрохарчові технології, Чиста вода,  Цифровізація. Цього року на Ecotechnology Day було представлено понад тридцять унікальних технологій, що за умови впровадження у виробництво здатні зробити суттєвий внесок в зелену економіку та дати шанс на чисте довкілля для майбутніх поколінь українців. Окремі проєкти будуть представлені на міжнародному заході проєкту 4InnoPipe.

В кінці заходу д.е.н. Ніна Чала анонсувала хакатон Національного університету «Києво-Могилянська академія» “Kyiv-Mohyla II Open Hackathon BEFirst”, який запланований на осінь 2024 року.