Найкращі практики від піонерів енергетичного переходу

Найкращі практики від піонерів енергетичного переходу

23 Вересня 2024

Проект Wennovate в Україні зосереджений на цифрових рішеннях та місцевому управлінні енергією, підвищенні стійкості та підтримці інтеграції відновлюваних джерел енергії. Пропонуємо вашій увазі найкращі практики для досягнення цілей проєкту в Україні.

Advisor Scada: Інтелектуальна система енергоефективності Advisor Scada забезпечує діагностику та контроль енергоспоживання в режимі реального часу, зменшуючи використання ресурсів до 30% завдяки інтелектуальним системам.

Чому це важливо: Advisor Scada підвищує енергоефективність у різних секторах, встановлюючи орієнтир для сталого енергетичного менеджменту.


Dolyna Community Energy: Проект SmartGrid громади Долини інтегрує відновлювані джерела енергії та сприяє передачі у власність громади енергетичної інфраструктури з метою зменшення витрат та підвищення надійності.

Чому це важливо: Цей підхід, орієнтований на громаду, підвищує енергетичну безпеку, підтримує впровадження відновлюваних джерел енергії на місцевому рівні та сприяє сталому економічному зростанню.


Житомир: Інноваційні плавучі сонячні електростанції Житомир є лідером у впровадженні плавучих сонячних електростанцій, оптимізуючи простір та виробництво енергії, одночасно підтримуючи мету України щодо переходу на 100% відновлюваної енергетики до 2050 року.

Чому це важливо: Плавучі сонячні електростанції змінюють правила гри для міських енергетичних рішень, прокладаючи шлях до моделей сталого розвитку міст по всій Україні.

Україна має дуже сильний академічний та підприємницький потенціал. Київський академічний університет та Academ.City реалізують та підтримують проекти, які сприяють розвитку інновацій в енергетичному секторі через співпрацю науки та бізнесу. Обидві групи зацікавлених сторін працюють разом над розширенням можливостей випробувальних стендів та розробкою науково обґрунтованих рішень як з точки зору технологій, так і з точки зору політики.

Доступ до даних: пріоритет для всієї Європи.

Своєчасні та точні дані про виробництво і споживання енергії є ключем до ефективного та результативного переходу енергетичного сектору, що визнається всіма країнами-партнерами.